Топ 5 фитнес тенденции за 2023 година

Всяка година Американският колеж по спортна медицина (ACSM) прави проучване на фитнес тенденциите с хиляди експерти от индустрията. Резултатите от това изследване се считат за най-уважаваният и представителен бенчмарк в света. Много фитнес зали и здравни институции базират своите планове и стратегии на тези изследвания.

Нека да разгледаме трендовете за предстоящата 2023 година.

  1. Технологии

Фитнес тракери, смарт часовници и други преносими техники, даващи по-голяма свобода на движението, заемат все по-голяма част уелнес начина на живот. Портативните технологии, концентрирани към спорт, дават по-голям шанс за постигане на целите, свързани с нашата форма. По този начин може да проследяваме прогреса си, да си водим записки, да наблюдаваме възстановяването си и много други.

  1. Силови тренировки със свободна тежест

Силовите тренировки с телесно тегло се практикуват още преди да се появят фитнес залите. Те са рентабилни, могат да се изпълняват навсякъде и не изискват оборудване. Именно това са характеристиките, които държат този тренд в топ 10 всяка година.

  1. Тренировъчни програми за възрастни хора

Очевидно тази тенденция продължава да навлиза във уелнес средите. Все повече хора, независимо от възрастта, започват да тренират и да обръщат внимание на себе си, осъзнавайки важността на спорта за цялостното здраве.

  1. Упражнения за отслабване

Упражненията за изгаряне на мазнини винаги са били тренд сред любителите на фитнес тренировките. Начинът на живот на съвременния човек включва поне 6 часа на ден в седнало положение, което предразполага за покачването на телесната маса. Най-добрите кардио тренировки зависят от целите на трениращия. За да изберете най-подходящото за вас натоварване, ви съветваме да се консултирате със специалист.

  1. Тренировки на открито

Дейностите на открито се завръщат, тъй като хората, които тренират и работят в домашни условия, имат все по-голяма нужда да излязат навън. Усещането да си сред природа, естествена слънчева светлина, социалност и още други предимства, които този тип тренировки предлага, са ключови за развитието на този тренд.

Изглежда тенденциите тази година са положителни за фитнес залите, студията и персоналните треньори. Според тези резултати от проучването домашните тренировки и онлайн уроците минават на заден план. 2023 година дава надежда, че след пандемията фитнесите са минали през най-трудната част от своето развитие и занапред ще се развиват все по-добре.

Споделете тази публикация
Остави коментар