Все по-голям интерес на българите към фитнеса

фитнес тренировка

Тенденцията показва нарастващ брой на българите, които посещават спортни зали през последните няколко години

фитнес кардио

Дойде ли моментът, в който българските граждани да започнат да мислят повече за своето физическо състояние?

Липсата на движение, типична за живущите в нашите географски ширини, се дължи главно на начина на живот на населението. Забързаното ежедневие и проблемите карат хората да забравят да се погрижат за тялото си и да се замислят за своето здраве.

В следствие обаче на последните събития в световен мащаб все повече наши сънародници започнаха да обръщат повече внимание на себе си. Обездвижването по време на системните локдауни мотивира хората да променят начина си на живот. За тази цел много от тях избраха именно фитнеса.

Раздвижването и добрата физическа форма са само част от предимствата, които залата дава. Фитнесът за много хора е и начин те да се социализират, да създават нови контакти и да намират хора с близки до техните интереси. Съвременните уреди са плод на десетки години проучвания. Рискът от травми е редуциран до абсолютен минимум и влизането във форма е далеч по-лесно, отколкото е било преди.

фитнес зала

В западните държави фитнесът се е наложил като начин за поддържане на форма доста по-рано. Голяма част от хората между 18 и 35 години са активно трениращи и се занимават със спорт. Обяснението е, че нашите западни съседи водят много по-различен начин на живот от нашия и физическата им форма е приоритет за тях.

Въпреки тенденцията за увеличение на трениращите у нас, все още не сме достигнали световния стандарт. Ще са ни нужни още няколко години, за да навлезем изцяло в света на фитнеса и той да се превърне в навик за всички нас.

 

Споделете тази публикация
Остави коментар